måndag 14 november 2011

Ullgarn från Ullcentrum på Öland

På mässan i Örebro hade Ullcentrum på Öland en monter med svenskt ekologiskt garn i 100 % ull. Det är jättehärliga garner men fin kvalité. De har bl a ett mjukt lovikkagarn i flera färger, 1-, 2- och 3-trådiga ullgarner till exempelvis tvåänddstickning i flera färger, z-tvinnat ullgarn i flera färger. De har också ett förgarn i flera härliga färger som man sticka och sedan tova det man stickat. Dessa garner har jag tagit hem till butiken i flera färger. På Ullcentrums blogg finns mycket inspirationsbilder med saker man sticka, virka och kroka av deras garner. Länkar till Ullcentrums hemsida samt Ullcentrums blogg. Jag har lånat några bilder på fina alster från deras blogg som jag tänkte visa för er.
Dessa vantar är virkade i smygmaskor av garnet Lovikka. Jag håller på att virka ett par gröna. Dessa kan jag rekommendera att virka. De blir tjocka och varma och går fort att virka. Det är en rolig teknik att virka i. Lovikkagarnet kostar 71 kr för ett hekto. Till ett par vantar går det åt ca 1.5 hekto.
Dessa fina pulsvärmare är tvåändsstickade i z-tvinnat ullgarn. Det z-tvinnade ullgarnet kostar 79 kr per hekto. Detta garn kommer jag att få in i flera finer färger. För tillfället har jag det bara i vitt hemma.
Denna fina mössan är gjord i en virkteknik som heter kroka. För mer inspiration och beskrivning på hur man gör kan ni läsa på Ullcentrums blogg.
Så här ser förgarnet ut. Det ligger i buntar som väger olika mycket. Det kostar 60 kr per hekto. Detta garn är bra att använda om man vill tova det man stickat. Det är också fint att kombinera 1 tråd av detta samt 1 tråd av det 2-trådiga garnet och sticka av det. Det blir mycket fint och då behöver man inte tova det man stickat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar