torsdag 6 december 2012

Nytt garn och gratis mönster till poncho!

Ny garner kommer nu in varje vecka i butiken. Jätteroligt, jag har lite julafton varje vecka. Från Järbo har det mjuka och härliga garnet Mika kommit. Det finna hemma i fyra färger, blått, grönt, grått och roströd. Ett perfekt garn att sticka ponchos, sjalar, mössor, vantar mm av. Gratismönster till detta garn hittar ni här. I sökrutan skriver ni Mika och kommer då till mönster för det garnet. På Järbos hemsida finns många gratismönster på alla deras garner.
Dessa fyra färger finns i butiken!
Denna poncho är stickad i det grå garnet. Den är stickad i patentstickning i ett helt stycke. Mönstret är enkelt. Lägg upp det antal maskor man behöver för önskad bredd på ponchon. Vill man ha en stor poncho lägger man upp fler maskor och vill man ha en mindre poncho lägger man upp färre maskor. Sticka patentstickning så lång man vill ha den. Maska av och sy ihop genom att lägga ena kortsidan mot ca 1 tredjedel av långsidan. Ponchon på bilden är det upplagt 56 maskor på och sedan är det stickat pantentstickning av 1 ½ nystan garn. Garnkostnad 138 kr.
 


1 kommentar:

  1. Vad roligt att hitta till en för mej ny blogg tacke vare att du är med i min utlottning. Försöker hinna runt till alla nu.
    En mysig tredje advent.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera