söndag 23 februari 2014

Halsduk i Viking Eco Alpaca!

En av mina favoritbloggar är "Så vitt jag vet". En mysig blogg med många fina stickmönster plus en massa fina inredningstips och pyssel. Mönstret till den här fina halsduken hittade här på just den bloggen. Halsduken är stickad i det mjuka alpacagarnet "Viking Eco Alpaca" från Vikinggarn. I originalmönstret är det upplagt 121 maskor på stickor 6. Jag ville ha min halsduk lite längre samt lite luftigare så jag la upp 155 maskor och stickade med rundstickor nr 7. Då blev den perfekt att vira 2 varv runt halsen. Två härvor gick det åt och varje härva är på 100 gram = garnåtgång 200 gram.
Halsduken virad dubbelt
Så här lång blev den

Blir någon sugen att sticka den har jag garnet hemma i butiken i flera färger, bl a natur, svart, ljusgrå, mörkgrå, vinröd, ljusblå

Ha en skön söndagskväll!

Ann-Louise

söndag 9 februari 2014

Två nya sjalar i Zauerball Laceball 100 från Shoppel-Wolle!.


I ett tidigare inlägg har jag visat ett tunt härligt sjalgarn från Shoppel-Wolle som heter Zauerball Laceball 100. Nu har jag stickat två sjalar i garnet och resultatet blev över förväntan. Ett härligt garn att sticka i. Tunt och skirt var det och räckte hur långt som helst, men det är inte konstigt då garnbollarna ligger på hela 800 m. 

Sjal nummer 1
 Sjalen är fin att hänga över axlarna antingen bara löst eller med en lös knut!
 Breda sidan på sjalen!
 Den skira fina spetsen!

 Sjal nummer 2!
En stor hitchhiker!
Kolla in de härliga färgskiftningarna!

Ha en bra fortsättning!

Ann-Louise