lördag 17 augusti 2013

Sälendagen på Olnispagården!

För andra året i rad har jag varit på Sälendagen som brukar vara i slutet på juli varje år. Förra året var jag i Sälens by och sålde mina garner och gardiner men i år har jag varit på Olnispagården. En trevlig dag med massor av hantverkare och besökare och solen som gassade från en klarblå himmel. Det var nog en av de varmaste dagarna i sommar. Tänkte visa er lite bilder som jag tog från Olnispagården den dagen. Jag kan varmt rekommendera att komma till Sälen och Olnispagården denna dag!
Så här såg mitt marknadsstånd ut! 
Så fina gamla timmerbyggnader!
Utanför caféet
Margaretha som syr i skinn mm
Margaretha och hennes mamma.

En härlig och rolig sommardag!

Ha det bra!


fredag 9 augusti 2013

Efterlängtad leverans från Madejas!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Nu kan jag glädja er alla som gillar att sticka av mjuka merinoullgarner. Garnerna från Madejas har kommit och de var helt underbara. Så mjuka, så mjuka och i så fina färger. De är handspunna och är i 100 % merinoull. Sockgarnet är dock blandat i 80 % merionoull och 20 % polyester. Jag har importerat dem direkt från Uruguay så de har färdats långväga. En härva i blått och rosa fick följa med moster hem direkt för provstickning av ett par sockor. Bilder på dem kommer senare. Har provklämt lite på dem och de är jättemjuka och inte ett dugg stickiga. Garnerna finns hemma i 4 olika kvalitéer och flera olika melerade nyanser. Härvorna är på 1 hg och kostar 90 kr styck oavsett kvalité. De olika kvalitéerna är: Madejas Fin garn, Madejas Sockgarn, Madejas Hel och Halv och Madejas Nord. För närmare beskrivning se Madejas hemsida.
 Så härliga färger. Färgerna är ännu bättre på Madejas hemsida.
 Madejas fin. Stickor 2-4. På varje härva är det 400 meter.
 Svart och rödmelerat
 
Ni som gärna vill köpa detta garn och inte kan komma till min butik. Ring gärna så skickar jag. Ska även försöka ta bilder och lägga ut av de färger som finns i butiken av de olika färgerna.
 
Ha det gott!