söndag 28 oktober 2012

Tovade vantar!

Tänkte visa er lite bilder på vantar som min mamma stickar och tovar. En del av hennes vantar smyckar jag med fina detaljer och pärlor. Andra vantar stickar mamma en kant på så att det ser ut som fårskinn. Hon stickar pälskanten med Järbos garn Moa. Detta garn köper många också och stickar kuddfodral av. Det blir jättefina kuddar som ser ut som de är sydda av fårskinn.
Vanten är stickad i garnet Fritidsgarn från Sandnes garn. Två nystan går det åt till ett par vantar. Efter att man stickat vantarna tovar man dem i maskin i 40 grader. Kostnad för ett par vantar blir 60 kr. Vill man sticka på pälskanten blir de lite dyrare. Vantarna är även fina utan pälskant.
Närbild på pälskanten. Garnet Moa finns också i färgerna naturvitt och svart
Dessa vantar är uppstickade till en kund. De är stickade i garnet Tove från Sandnes och sedan har jag sytt på ett hjärta och lite pärlor. Jag har sedan nålfiltat på en kant nertill av fårull.
Sålda!
Närbild på hjärtanet
Ett par gröna vantar
Sålda!
Närbild på dekorationen på vanten
 
Ha det bra!
 


söndag 7 oktober 2012

Stängt för mässa!

Hej!

På lördag 13 oktober åker vi till Örebro Slott på mässa. Då är det stängt i gårdsbutiken. Onsdag 10 oktober - fredag 12 oktober är det öppet mellan 17:00-20:00 som vanligt. Ska bli spännande att se allt nytt inför våren 2013 på mässan. Antar att det kommer att beställas en hel del.

Ha det bra Ann-Louise