måndag 23 januari 2012

Tävling!

Idag är det precis två månader sedan jag öppnade min lilla butik och det tänkte jag fira med en tävling på bloggen. Jag vill också passa på och tacka alla mina kunder för all den fina respons jag fått och det ni köpt av mig. Det är jätteroligt. Det ni kan vinna är ett stickkit i storlekarna 9 - 18 månader. Det finns i färgerna grön, rosa, blå och vit och i fyra olika mönster. Kitet innehåller 3 nystan Cotton Soft i 50 % bomull och 50 % acryl, bambustickor, knappar och mönster. Den som vinner får välja valritt färg på sitt stickkit. Detta är vad ni kan vinna.
Det är i fina pastellfärger
 Tävlingen pågår fram till söndag 19 februari!

Detta är tävlingsreglerna!
För er som har blogg och vill vara med och tävla:
Kopiera den översta bilden på stickkiten och länka till min blogg i eran blogg. Kolla så att länken tillbaka till mig funkar. Skriv sedan en kommentar i detta inlägg, då får ni 2 lotter.

För er som inte har en blogg men ändå vill vara med och tävla:
Skriv en kommentar i detta inlägg, då får ni 1 lott.

Bli följare av min blogg:
Alla som också anmäler sig till följare av min blogg får ytterligare 1 till lott. 

Roligt om just du vill vara med och tävla hos mig!





söndag 22 januari 2012

Nya kuddar!

Jag har sytt två nya kuddar som finns till försäljning i butiken. På framsidan har jag sytt en quiltad blomma som jag sytt på som en applikation på svart linnetyg. Baksidan är i svart ulltyg. Storleken på kuddarna är 45 x 45 cm. Nedan visar jag lite bilder på hur kuddarna ser ut.


En av kuddarna i närbild
Baksidan på kuddarna ser ut så här.

Håll utkik i morgon då blir det en överraskning! 

torsdag 12 januari 2012

Vårgardiner i butiken!

Tänkte visa er lite av de vårgardiner från FONDACO som kommit till butiken. Mera gardiner kommer senare både från FONDACO och Boel & Jan.
Knytbandslängder Sanna i vitt med en spetsbård. Dessa kommer också i färgerna lin och rosa. De kostar 430 kr för två längder.
Så här ser knytbandslängderna Sanna ut i färgen lin. Dessa kommer in under februari. Hissgardinen Roses finns i butiken i bredderna 100 cm, 120 cm och 140 cm och kostar 160 kr, 185 kr respektive 210 kr. Hissgardinen Roses finns i färgerna lin och rosa. Det finns även längder, kuddfordral samt lampskärmar av detta som jag kan ta hem om någon är intresserad.
Hissgardinen Roses i den rosa varianten.
Hissgardin Sanna finns i butiken i bredderna 140 cm och 160 cm och kostar 210 kr respektive 235 kr. Kommer också att komma i storlekarna 100 cm och 120 cm och i färgen rosa.
Denna söta hissgardin heter Anna och finns i bredderna 100 cm, 120 cm och 140 cm och kostar 185 kr, 210 kr respektive 235 kr.
Hissgardinen England finns i färgen lin och i bredderna 100 cm, 120 cm och 140 cm och kostar 160 kr, 185 kr respektive 210 kr.

Denna hissgardin har jag tagit hem i färgen lin. Den finns även i färgerna rosa, grå och svart om någon är intresserad. Den finns i bredderna 100 cm, 120 cm och 140 cm och kostar 160 kr, 185 kr respektive 210 kr.

Ny leverantör!

Jag har fått en ny leverantör av gardiner som heter FONDACO. I butiken kommer det att finnas längder och hissgardiner från dem. Titta gärna in på deras hemsida och är det någon gardin ni vill ha så hör av er och kolla om jag har den hemma eller kom in i butiken. Har jag inte just den gardin du vill ha hemma tar jag givetvis hem den. Klicka på loggan så kommer ni till alla FONDACO´S gardiner.

torsdag 5 januari 2012

Tovade tofflor och vantar!

Har tagit lite bilder på de tofflor och vantar jag tovat. Jag har även dekorerat mina tofflor och vantar med applikationer i filt samt sytt på pärlor. Sedan har jag nålfiltat fast ren ull som dekoration. I butiken finns filtnålar och ull till försäljning. 25 kr paret kostar filtnålarna och ullen kostar 15 kr för en påse med ull som räcker till den dekoration jag gjort runt mina tofflor och vantar.

Längre ner i inlägget lägger jag ut bilder på garnsorterna, filtnålarna och ullen.

Tovade tofflor nummer 1

Närbild på min dekoration

Tovade tofflor nummer 2

Närbild på min dekoration

Tovade vantar

Närbild på min dekoration
Närbild på ullkanten på vantenn

I butiken finns flera olika garnsorter i ren ull att sticka och tova av. Populära garn att tova av är Fritidsgarn och Tovegarn från norska Sandnes. Garnet finns i flera olika färger. Tove är ett tunnare garn än Fritidsgarnet men det går lika bra att tova av båda garnsorterna. Till ett par tofflor går det år 3 nystan Fritidsgarn som kostar 28 kr/styck för det enfärgade och 30 kr/styck för det melerade. Till ett par vantar i garnet Tove går det år 2 nystan. Tovegarnet kostar 28 kr/styck. I butiken finns flera olika mönster till sådant man kan tova, bl a vantar, tofflor, kuddar, tomtar mm.

Fritidsgarn och Tovegarn
Tovegarnet är det till vänster och Fritidsgarnet är det till höger. Det är dessa färger som jag har hemma just nu. Jag kommer att ta hem flera färger framöver.

Tovegarn i närbild

Fritidsgarn i närbild



Två sorters färger av ullen som finns i butiken


Filtnålar att filta med

Är ni intresserade av att köpa något av detta och inte bor i Mora skickar jag gärna med posten. Mitt telefonnummer är 073-091 84 40 och min mailadress är onakullans.tygochgarn@hotmail.se