tisdag 29 november 2011

Öppningspremiär Lördag 3 december kl 11:00-17:00

På lördag öppnar jag butiken. Jag har öppet kl 11:00-17:00. Samtidigt denna dag är det julmarknad hos Vindsverkstan. Nu hoppas vi att det kommer snö så att det blir vitt och fint till denna dag.


Välkomna!

måndag 14 november 2011

Ullgarn från Ullcentrum på Öland

På mässan i Örebro hade Ullcentrum på Öland en monter med svenskt ekologiskt garn i 100 % ull. Det är jättehärliga garner men fin kvalité. De har bl a ett mjukt lovikkagarn i flera färger, 1-, 2- och 3-trådiga ullgarner till exempelvis tvåänddstickning i flera färger, z-tvinnat ullgarn i flera färger. De har också ett förgarn i flera härliga färger som man sticka och sedan tova det man stickat. Dessa garner har jag tagit hem till butiken i flera färger. På Ullcentrums blogg finns mycket inspirationsbilder med saker man sticka, virka och kroka av deras garner. Länkar till Ullcentrums hemsida samt Ullcentrums blogg. Jag har lånat några bilder på fina alster från deras blogg som jag tänkte visa för er.
Dessa vantar är virkade i smygmaskor av garnet Lovikka. Jag håller på att virka ett par gröna. Dessa kan jag rekommendera att virka. De blir tjocka och varma och går fort att virka. Det är en rolig teknik att virka i. Lovikkagarnet kostar 71 kr för ett hekto. Till ett par vantar går det åt ca 1.5 hekto.
Dessa fina pulsvärmare är tvåändsstickade i z-tvinnat ullgarn. Det z-tvinnade ullgarnet kostar 79 kr per hekto. Detta garn kommer jag att få in i flera finer färger. För tillfället har jag det bara i vitt hemma.
Denna fina mössan är gjord i en virkteknik som heter kroka. För mer inspiration och beskrivning på hur man gör kan ni läsa på Ullcentrums blogg.
Så här ser förgarnet ut. Det ligger i buntar som väger olika mycket. Det kostar 60 kr per hekto. Detta garn är bra att använda om man vill tova det man stickat. Det är också fint att kombinera 1 tråd av detta samt 1 tråd av det 2-trådiga garnet och sticka av det. Det blir mycket fint och då behöver man inte tova det man stickat.

fredag 11 november 2011

Äntligen börjar butiken bli klar!

Det är lännge sedan jag skrev något men det har varit fullt upp med att göra iordning webbutiken, butiken, åka på mässor, inhandla varor till butiken mm men nu äntligen är det snart klart och jag ska öppna min butik. Massor med garner i olika material har kommit. Jag visar lite bilder av en del saker jag fått hem och vill ni se mera varor samt priser klickar ni bara på loggan Önakullan´s Tyg & Garn i högra spalten här på bloggen.

Denna fina väska virkas i Järbos Zpagetti. Det är trikåtrasor man virkar av. Det går att köpa kits med garn, mönster och virknål till en annan väska (inte den på bilden) eller så går det att köpa lösa rullar. Några gratis mönster finns det att hämta hem på Järbos hemsida. Jag länkar till de gratis mönster som finns i webbutiken. Jag har virkat två korgar i detta material och det är jätteroligt och fort går det.

Garnet från Järbo som heter Moa kan man sticka mysig och mjuk kudde eller pläd av. Garnet finns i 4 olika färger: naturvit, grå, mörkgrå samt svart. Det går åt 2 nystan till kudden och garnet kostar 69:- per nystan. Länkar till gratis mönster i webbutiken.

Denna läckra pippitröja stickas i garnet Nova från Järbo. garnet är i 100 % bomull. Det är också jättebra att virka mormorsrutor av detta garn. Garnet finns i flera läckra färger.


Denna fina scarves görs av garnet Frilly. Man köper ett kit med 1 nystan garn + mönster för 59:-. Finns i flera färger i webbutiken. Mycket populärt kit.